Ciolanul sau bulanul Corinei Martin

Corina_20Martin_20Presedinte_20ANAT_ALDD

Foto: Corina Martin (sursa: www.turism-millenium.ro)

In urma cu mai bine de un an publicam pe blog o analiza sumara privind turismul litoral romanesc. In articolul „Unde se regasesc statiunile litoralului romanesc in topurile turistice europene?” afirmam atunci ca desi in ultimii ani s-a investit masiv in actiuni de promovare, participare la targuri internationale de profil, imnuri de prezentare, videoclipuri, costume noi pentru salvamari, litoralul romanesc a ramas o destinatie de vacanta in special pentru romani. Strainii nu par sa aprecieze eforturile facute atat de autoritati cat si de asociatiile de promovare turistica.

Articolul bazat pe date clare a starnit mania doamnei Corina Martin, care a incercat sa puna rapid batista pe tambal si a ordonat tuturor angajatilor sa raporteze conturile de facebook care au distribuit materialul pentru a fi blocate. Micuta dictatoare, admiratoare infocata a fostului primar Radu Mazare a crezut ca daca lumea nu stie ce se intampla cu adevarat, va domni pana la adanci batraneti ca regina a litoralului, subventionata de populatia nestiutoare.

In ultimul an insa, „bulanul” doamnei Martin a inceput sa dispara putin cate putin. La inceput au aparut voci in cadrul Consiliului Local care au cerut sa justifice modul in care se cheltuie banii publici proveniti din taxa de promovare. Afisand aceeasi aroganta ca a unei secretare sustinute de seful binevoitor, doamna „sefa a turismului romanesc” a prezentat o fituica fara a da prea multe detalii, fiind constienta ca pozitia pe care o detine este suficient de puternica in raport cu muritorii de rand.

Imperiul a inceput sa se destrame usor, usor in anul 2015. Numirea Ancai Pavel ca sef al ANT nu i-a picat prea bine Corinei Martin. Anca Pavel a venit din mijlocul hotelierilor din Mamaia si cunostea destul de bine practicile cu care se indeletnicea Corina Martin. Plus ca, intre cele doua a existat o relatie rece presarate cu diverse replici de-a lungul timpului. Nu sunt un admirator al Ancai Pavel, pe care am vazut-o deseori avand derapaje de comunicare si fracturi logice atunci cand prezenta un punct de vedere al hotelierilor, dar, in acest context, Anca Pavel a contribuit la disparitia „bulanului” Corinei Martin. Episodul de la Moscova, pozitia clara a ANT sustinuta de asociatiile din turism au izolat-o pe regina turismului romanesc de pe litoral.

O alta lovitura puternica primita de doamna Martin a fost cea primita din partea CCINA. Mihai Daraban, actualul presedinte al Camerei de Comert a Romaniei si fost conducator al CCINA a fost un ne-admirator al gruparii Mazare. Greseala Corinei Martin de la Moscova nu a facut decat sa ii serveasca mingea la fileu lui Mihai Daraban care a anuntat ca organizatia de comert se retrage din Asociatia Litoral. O lovitura puternica de imagine si „bulanul” Corinei a mai disparut un pic.

Cea de-a treia lovitura, care se poate dovedi fatala este anuntul pe care l-a facut viceprimarul cu atributii de primar al Constantei, Decebal Fagadau. Acesta a anuntat ca va analiza posibilitatea retragerii Primariei Constanta din postura de membru al Asociatiei Litoral. Fagadau este astfel portavocea agentilor economici care sunt nemultumiti de faptul ca banii pe care ii platesc pentru taxa de promovare sunt folositi pentru cresterea imaginii si popularitatii Corinei Martin.

Pentru a contracara aceste lovituri, Corina Martin a facut o ultima incercare. In la nivelul asociatiei fusese creata o comisie obedienta care sa aprobe proiectele de promovare. Practic, doar membrii acestei comisii hotarau ce se intampla cu banii tuturor cotizantilor, si nicidecum membrii asociatiei, asa cum este normal. In conditiile date, Corina Martin a procedat precum Ceausescu in ultima zi a mandatului, cand a promis 100 de lei la leafa. Doamna Martin le-a promis tuturor contestatarilor ca ii va introduce in aceasta comisie, adica sa faca si ei parte din echipa care imparte cascavalul.

Cu toate acestea, zilele Corinei Martin sunt numarate. Ca orice dictator, doamna regina a avut perioada de stralucire si acum urmeaza decaderea. Cu dintii si cu ghearele, doamna se tine de un scaun tot mai subred, tot mai fragil. Visul de a deveni parlamentar este tot mai indepartat, colaboratorii se indeparteaza unul cate unul, numerele care o sunau inainte foarte des devin in ce in ce mai ocupate. Doamna Martin se agata de un ciolan care este din ce in ce mai fragil. Ea deja a anuntat ca nu isi da demisia din functia pe care o are.

Luna aprilie va fi decisiva pentru „bulanul” doamnei Martin. Iar solutiile sunt doar doua. Ori va ramane presedinta pe o asociatie din care membrii marcanti se vor retrage. Ori va fi inlaturata prin forta de copiii pe care ea i-a hranit ani de-a randul. In oricare din situatii balanta se va echilibra iar turismul litoral romanesc va avea sansa sa creasca pe niste baze durabile si corecte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s