Fermele solare plutitoare ar putea oferi 9855 tone de alimente pe an

11 21

Producerea energiei solara este in crestere rapida in eficienta si scaderea în preț, mai multe soluții creative sunt concepute pentru a aduce pe deplin această tehnologie în folosință de masă pe scară largă.

O idee posibil care deschide multe posibilități pentru energia solară, este reprezentata de ferme solare care plutesc pe apa.

Potrivit rapoartelor recente, o companie numita Forward Thinking Arhitectura din Barcelona, ​​Spania este pe punctul de a dezvolta această idee pentru a produce prin alimente, precum și energie solara.

Compania a estimat că proiectul lor va produce cel puțin 8152 de tone de legume pe an și 1703 de tone de pește pe an.

Javier F. Ponce, una dintre mințile din spatele proiectului a spus „Confruntarea cu provocările actuale ale orașelor creștere, lipsa de terenuri și schimbările climatice, cred că proiecte precum fermele plutitoare inteligente pot ajuta la schimbarea unora dintre paradigmele existente, care ne-au condus la situația actuală și la deschiderea unor noi posibilități, care pot îmbunătăți calitatea vieții umane și a mediului. Tehnolofia se bazează pe o strategie multi-strat plutitor, care combină Acvacultură (pește), Hydroponics (culturi) și fotovoltaice (energie solară), ne propunem ca aceste ferme plutitoare poata fi amplasate în apropierea zonelor în care hrana este mai necesară și potențial să devină clusterele automate agricole exploatate prin utilizarea tehnologiilor IT / software.

Așa cum s-a raportat anul trecut, alte companii au fost, de asemenea, interesate de înființarea de panouri solare în apă.

Kyocera si Century Tokyo Leasing a anuntat recent construcția celei mai mari fabrici solare plutitoare din lume. Fabrica va produce energie electrică doar de pe coasta Japoniei, unde mulți oameni sunt în căutarea surselor regenerabile de energie în urma dezastrului de la Fukushima.

Obiectivul va fi amplasat pe Yamakura Dam, care este în Ichihara City, prefectura Chiba, în Japonia. Aceasta este o inovație mare, nu doar pentru că Japonia nu detine teren suficient de a dezvolta o astfel de investitie pe uscat, dar și pentru că permite panourile solare să funcționeze mai eficient, deoarece apa activeaza ca un sistem de răcire naturală.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s