Sex cu profesorul – cartea castigatoare pentru studentele de la Universitatea Ovidius

profesor

Universităţile româneşti sunt raiul pentru orice profesor dornic să se cupleze cu studentele sale. Deşi învăţământul superior a fost zguduit, în ultimii ani, de mai multe scandaluri, ce aveau în prim-plan fie avansurile, fie relaţiile, practic oficiale, ale universitarilor cu mai tinerele membre ale comunităţii academice, nimeni, nici senatele, nici Ministerul Educaţiei, nu a luat vreo măsură, pentru a ţine fenomenul în frâu. Pe lângă faptul că legile actuale nu fac nici o referire la relaţiile sexuale între cadrele didactice şi studenţi, nici proiectele de lege din domeniul Educaţiei nu aduc vreo îmbunătăţire, în acest sens. Codurile etice ale universităţilor sunt, la rândul lor, de neaplicat, pentru astfel de cazuri, instituţiile de învăţământ superior mărginindu-se la a condamna numai hărţuirea sexuală.

Relaţiile erotice dintre profesori şi studenţi ocupă al doilea loc în ierarhia problemelor etice, din perspectiva cadrelor didactice, după cea a favoritismului. Conform unui studiu ce a stat la baza elaborării codului etic pentru universităţi, 15% dintre profesori şi 11% dintre studenţi consideră că sexul între universitari şi tinerii de pe băncile facultăţilor reprezintă o problemă morală, devansând  mita, nerespectarea egalităţii şanselor şi politizarea învăţământului.

De asemenea, 30% dintre studenţi şi aproape o cincime dintre profesori cunosc cazuri de hărţuire sexuală în facultatea lor. Cea mai gravă întâmplare, petrecută în ultimii 18 ani, în ceea ce priveşte hărţuirea sexuală a avut loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, în luna iunie 2005, când profesorul Ioan Branea a fost surprins cu chiloţii în vine, în timp ce încerca să-i arate unei studente cum poate fi mărită o notă de la 7 la 8, prin metoda sexului (în loc de examenul) oral. Îndemnul profesorului:„Hai, puiule! Vino încoace, dragă!” a intrat în folclorul întâmplărilor de acest gen, stârnind reacţii în întregul mediu universitar. O serie de rectori s-au arătat indignaţi de cele întâmplate la Timişoara, profesorul Branea, căruia i s-a desfăcut contractul de muncă, fiind catalogat drept dezaxat.

Universitatea Ovidius – ce spun studentii

Daniel: Caz concret – facultatea de stomatologie este un cuib de coruptie; pe langa spagi, adesea studentele sunt hartuite de profesori care pretind favoruri sexuale in schimbul notelor de trecere. Copii de medici si profesori isi iau examenele cu note mari, chiar daca rareori le merita. Era bine daca investigati mai profund problemele, proiectul era foarte promitator

Cristina (Facultatea de Matematica-Informatica): Am o colega, care se culca cu un profesor. Au facut pregatire la matematica si a ajutat-o sa intre la facultate. Acum o ajuta la examene. Fac tot sa mascheze acest lucru, dar majoritatea colegilor stiu adevarul. Si nu e singurul caz.

Adriana: Sunt indragostita de un profesor de la facultate (constructii, n.r.),de fapt profesor universitar el ocupa catedra la o anumita materie.Ma simt asa de batuta in cap si aiurita simt fluturasi in stomac ca la 16 ani ori de cate ori il vad,ma pierd cu totul cand sunt in preajma lui.Ma fascineaza modul lui de a gandi si de a preda cursurile,e un om foarte inteligent si bland.Problema:sunt cam reticenta in a ma apropria prea mult de el.Adica sunt una dintre studentele lui preferate(la curs vreau sa zic) luam frecvent pranzul impreuna,cateodata ma strange in brate si ma ia de mana cand suntem mai singuri prin zona,in cabinet la el la fel ma roaga sa mai stau cu el,dar eu de multe ori il refuz pentru ca ma simt ciudat.

In perioada urmatoare vom continua sa aducem “la lumina” anumite relatii dintre studente si profesori si vom furniza detalii picante din tumultoasa viata universitara constanteana.

(va urma)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s