ISU Dobrogea a ratat startul salvarii colegilor de la SMURD

vvbbn_17085200

Prabusirea elicopterului SMURD arata ineficienta interventiei autoritatilor in cazuri speciale. Nu este prima data cand ISU Dobrogea sau autoritatile desemnate cu interventia rapida in astfel de cazuri nu stiu sa se coordoneze sau tehnica le da de furca. Interventia intarziata pe lacul Siutghiol din cauza nefunctionarii motorului barcii pneumatic a scazut dramatic sansele de supravieturire si de salvare a celor 4 persoane cazute in apa rece a lacului.

Nu trebuie trecut peste faptul ca Lacul Siutghiol este situate in vecinatatea municipiului Constanta. Accesibilitatea la lac este una facila, avand in vedere ca exista numeroase cai de acces catre lac si suficient de multe posibilitati de a lansa o ambarcatiune pe apele lacului. Din centrul orasului si pana in zona din Mamaia care era cea mai aproape de locul accidentului, in regim de trafic normal, nu faci mai mult de 15 minute. Dar cu toate acestea, salvatorii au facut peste 20 de minute pana la locul respectiv.

De mentionat ca locul accidentului era cunoscut. Mai multi martori au putut indica cu exactitate locul unde s-a prabusit elicopterul, astfel incat cei de la ISU Dobrogea nu a trebuit sa caute acul in carul cu fan, ca in cazul accidentului din Apuseni.

Interventia a lasat de dorit. Eficienta acesteia a fost una extreme de scazuta. ISU Dobrogea recidiveaza dupa interventia dezastruoasa din cazul incendiului de la Restaurantul Beirut, unde cisternele au ajuns fara apa, desi intre local si sediul ISU Dobrogea nu erau decat 300 de metri.

Nu putem sa nu ne amintim de scandalurile in care a fost implicat ISU Dobrogea in ultimii ani, in special cel referitor la angajarile pe spaga, care s-a soldat cu condamnarea la inchisoare a unor sefi din cadrul institutiei.

Este clar ca este o problema de functionare a ISU Dobrogea. Iar cineva de acolo trebuie sa isi asume aceste probleme si sa se ia masuri de sanctionare a celor responsabili de aceste erori.

Reclame

2 gânduri despre &8222;ISU Dobrogea a ratat startul salvarii colegilor de la SMURD&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s