Motivul pentru care iPhone 5 va fi greu de găsit după lansare

Compania japoneză Sharp, cea care trebuie să livreze către Apple ecranele pentru noua generaţie de telefoane iPhone, nu a început încă producţia componentelor.

Cu toate că, la începutul lunii august, s-a spus că producătorul japonez va începe livrările de ecrane către Apple în această lună, Wall Street Journal a relatat că Sharp nu a început încă producţia la scară largă a ecranelor pentru următoarea generaţie de telefoane Apple.

Citeste si: Ai iPhone? Ce avertisment face Apple către toţi clienţii

Sharp nu este singurul furnizor de ecrane pentru Apple, compania americană mai cumpăra şi de la Japan Display sau de la LG Display, aşa că lansarea următorului iPhone, eveniment prognozat pentru luna septembrie, nu va fi ameninţată. Întrebarea care se pune este dacă Apple va putea produce suficiente telefoane pentru a satisface cererea, în condiţiişşe în care unul dintre furnizorii săi de ecrane întârzie livrările.

Citeste si: Chinezii au lansat iPhone 5 cu Android. Cum arată

Întârzierea este cauzată de faptul că Sharp are costuri mai mari care pun presiune pe marjele sale de profit, şi încă nu este clar dacă Apple va oferi vreun stimulent financiar pentru accelerarea producţiei.

Sharp oricum este într-o situaţie destul de delicată. Agenţia de evaluare Standard & Poor’s a retrogradat ratingul companiei în categoria “junk”, nerecomandat pentru investiţii, după ce producătorul japonez de echipamente electronice a raportat pierderi semnificative Sharp a anunţat pierderi de 1,76 miliarde de dolari în trimestrul aprilie-iunie şi a avertizat că se aşteaptă la pierderi şi mai mari pentru întregul an.

ECONOMIA.net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s