Lovitură dură pentru Facebook

Acţiunile Facebook au scăzut vineri cu peste 4%, la un minim record, după ce brokerii au redus ţintele de preţ pentru acestea, citând numărul masiv de titluri care aşteaptă să intre la tranzacţionare şi semnele de înrăutăţire a perspectivelor pentru publicitatea prin reţelele sociale.

În prima parte a tranzacţiilor de la New York, acţiunile Facebook au scăzut cu 4,07%, la 18,31 dolari pe unitate, un minim record pentru titlurile care au pierdut constant teren de la lansarea ofertei publice iniţiale în luna mai, transmite MarketWatch.
În aceste condiţii, capitalizarea de piaţă a Facebook este la mai puţin de jumătate comparativ cu nivelul conferit de preţul de la debutul pe piaţă al titlurilor, de 38 de dolari pe unitate.
Bank of America Merrill Lynch şi BMO Capital Markets au redus ţintele de preţ pentru titlurile companiei de servicii de socializare.
Compania Stifel Nicolaus nu are o ţintă de preţ pentru acţiunile Facebook, dar a redus estimările financiare pentru companie, aferente anului fiscal 2013.
„Valoarea de piaţă actuală a Facebook pare tentantă, dar incertitudinile legate de traiectoria profiturilor ne determină să fim precauţi”, se arată într-o notă a Stifel Nicolaus adresată clienţilor.
O problemă majoră care trage în jos cotaţia acţiunilor Facebook este expirarea unor restricţii de tranzacţionare a titlurilor.
La jumătatea lunii august au mai intrat pe piaţă 271 de milioane de acţiuni Facebook, astfel că totalul titlurilor disponibile pentru tranzacţii pe piaţa de capital a urcat cu 60%, la 692 milioane. Alte 1,3 miliarde de titluri vor putea fi tranzacţionate de la jumătatea lui noiembrie.
Astfel va creşte considerabil numărul de acţiuni existente pe piaţă, investitorii fiind îngrijoraţi că vânzarea masivă, de către unii deţinători, va duce la scăderea puternică a cotaţiilor.

REALITATEA.NET

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s