Ingredientul minune care te scapă de riduri. Află totul despre el!

Dacă primele riduri au început să-şi facă apariţia pe chipul tău înseamnă că este momentul să acţionezi. Cremele anti-rid nu trebuie să-ţi lipsească din arsenalul tău zilnic de îngrijire.

Însă, este bine să ştii ce ingrediente trebuie să conţină produsele cosmetice dacă vrei să obţii rezultate vizibile.

Alfa-hidroxi acidul (AHA) este unul dintre cei mai importanţi ingredienţi care luptă cu ridurile şi care este folosit ca metodă de înfrumuseţare încă din Antichitate. Îl găseşti sub mai multe forme: acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid tartaric, acid malic, derivaţi din acizii de fructe. AHA este un exfoliant care pătrunde în suprafaţa pielii „topind” celulele moarte, lăsându-le pe cele noi să iasă la suprafaţă.

Cum acţionează

Produsele cosmetice care conţin AHA curăţă porii, reduc liniile fine şi îmbunătăţeasc condiţia pielii şi sunt ideale pentru tenul normal sau uscat, deoarece acest acid exfoliază chiar la suprafaţa pielii şi nu pătrunde foarte mult în pori, spre deosebire de BHA ( beta-hidroxi acidul).

AHA se dizolvă doar în apă, în timp ce BHA este un ingredient solubil în ulei (sebum). De aceea, BHA poate penetra porii care conţin sebum şi poate exfolia celulele moarte existente în interiorul foliculului. Din acest motiv este indicat ca produsele cu AHA să fie folosite de persoanele cu tenul deteriorat de soare, ridat, iar cremele cu BHA să fie folosite de către persoanele cu tenul gras, predispuse la acnee.

Ce face AHA?

Practic, acest acid îmbunătăţeşte producţia de colagen şi creşte duritatea pielii, fără a cauza inflamaţii, măreşte capacitatea pielii de a rămâne hidratată şi îmbunătăţeşte culoarea şi aspectul pielii. Produsele cu AHA ideale au concentraţii între 5-8%, există însă şi exfolianţi cu AHA 10% sau chiar 15%, care sunt mai indicate ca loţiuni de corp.

Datorită efectului de peeling şi a acţiunii de regenerare celulară, AHA este utilizat în compoziţii pentru umplerea ridurilor, uniformizarea tenului, asigurarea luminozităţii pielii, estomparea petelor pigmentare şi a neregularităţilor pielii.

REALITATEA.NET

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s