Ştii să mănânci sănătos? Cum să consumi CORECT alimentele

Ştim cu toţii că alimentaţia sănătoasă este unul dintre elementele principale ale unei vieţi lipsite de probleme medicale. Însă alimentaţie sănătoasă nu înseamnă doar alimentele care au beneficii pentru sănătate. La fel de important este şi modul în care se gătesc aceste alimente, scrie sfatulparintilor.ro. Dacă nu sunt preparate cum trebuie, aceste alimente îşi pierd din proprietăţile-minune.

Sfatulparintilor.ro oferă câteva sfaturi practice pentru o alimentaţie sănătoasă şi savuroasă în acelaşi timp.

1. Cartofii sunt buni după ce s-au răcit

Cartofii copţi sunt un adevărat deliciu şi sunt foarte sănătoşi. Atunci când sunt copţi, celulele de amidon din cartofi de umflă, se sparg, astfel fiind mai uşor de digerat. Însă atunci când sunt reci, o parte din amidonul gelatinizat în timpul coacerii se transformă în cristale (amidon rezistent) care nu pot fi digerate în stomac şi care, odată ajunse în intestine, ca şi fibrele, contribuie la regularizarea tranzitului. Cercetători britanici spun că amidonul rezistent se găseşte în procent de 13% în cartofii copţi reci, spre deosebire de 7% în cartofii copţi fierbinţi.

2. Uleiul de măsline nu este bun la gătit

Uleiul de măsline este bogat în acizi graşi omega-6 care protejează organismul de boli cronice, precum cele cardiovasculare sau artrită. Tocmai de aceea oamenii sunt tentaţi să-l folosească şi la gătit. Însă, în urma acestui proces, se eliberează radicali liberi – molecule dăunătoare care distrug celulele. Uleiul de măsline este recomandat doar pentru salate şi prepararea sosurilor reci.

3. Morcovii sunt mai buni fierţi

Cercetători italieni au scos la iveală faptul că în morcovii fierţi se află o mai mare concentraţie de carotenoizi (antioxidanţi folosiţi la sinteza vitaminei A), decât în morcovii cruzi sau în cei preparaţi la aburi. Vitamina A este importantă pentru creştere, reproducere, imunitate, sănătatea pielii, a ochilor şi a părului.

REALITATEA.NET

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s