Căutarea unui loc de muncă te poate costa jobul actual

Căutarea unui alt serviciu poate fi un „job periculos” pentru orice angajat.

Dacă angajatorul tău află că eşti în căutarea unui alt job, s-ar putea să te pună în curând pe liber şi să caute o persoană mai motivată să lucreze acolo.

Atunci când îţi cauţi o altă slubă, trebuie să îţi iei mai multe măsuri de precauţie, spun specialiştii în resurse umane:

1. Poţi fi detectat uşor dacă intri des pe site-urile de joburi de pe calculatorul de serviciu. Mulţi angajatori le monitorizează activitatea online a salariaţilor, astfel încât există riscuri să fii concediat dacă îţi trimiţi CV-ul de la serviciu.

2. Atenţie la colegii de birou! Precauţiile în căutarea unui alt job trebuie să-i privească şi pe colegii tăi de birou. Chiar dacă sunt persoane în care ai încredere, zvonul că mergi la interviuri de angajare poate ajunge la şefii tăi mai repede decât îţi imaginezi.

3. Fii atent la mesajele pe care le trimiţi pe platformele sociale. Nu este recomandat să îţi exprimi dorinţa de schimbare a jobului către persoane mai puţin cunoscute de pe reţelele de socializare. Nu ştii dacă nu au cumva conexiuni cu şeful tău. În plus, actualizarea profilului de LinkedIn poate să fie un semn pentru angajator că ești în căutare de altceva.

4. Telefonul te poate da de gol. Dacă eşti sunat pentru un interviu în timp ce te afli la birou, s-ar putea să se prindă colegii de birou. În cazul în care spui cu voce tare „nu pot să vorbesc, staţi un minut”, este posibil ca unii să se prindă că te sună un alt angajator.

5. Stabileşte-ţi interviurile în afara programului. Dacă vii frumos îmbrăcat la serviciu şi lipseşti două-trei ore la amiază, va fi clar pentru şefii tăi că ai plecat la un interviu de angajare.

REALITATEA.NET
.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s