2454mezeluri_1_33920000

STUDIU ÎNGRIJORĂTOR Ce conţin de fapt mezelurile mâncate de români

Românii mănâncă mezeluri de proastă calitate, în care conţinutul de carne este mai mult fictiv. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a prezentat un raport, întocmit în luna mai, care arată clar: o mare parte dintre alimentele vândute în comerţ sunt falsificate.

Şorici, apă, grăsime şi tendoane. Toate aceste „ingrediente” se găsesc în cantităţi mult mai mari decât cele permise, în majoritatea mezelurilor de pe piaţă. Carnea poate fi găsită doar în poza produsului, mai ales în cazul crenvuştilor şi a parizerului.

Chiar şi în mezelurile şi pateurile de pui, mai mult de 80% din conţinut este de fapt şorici de porc. Mâncăm mai ales piele de porc opărită.

Constatarea este cu atât mai alarmantă cu cât românii consumă anual între 9 şi 10 kg de mezeluri. Din acest motiv inspectorii de la Protecţia Consumatorilor le recomandă oamenilor să citească etichetele cu atenţie. În produse ca parizerul, crenvurştii sau salamul de vară a fost găsit un conţinut de proteine mai mic cu 2% faţă de prevederile legale, semn că la prepararea lor s-a folosit foarte puţină carne. Concluzia raportului ANPC este şocantă: 75% din preparatele cumpărate şi consumate de români într-un an sunt mezelurile ieftine sau cu preţ mediu.

REALITATEA.NET

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s