Un olimpic din Iaşi, admis la MIT. Elevul a primit o bursă de 50.000 de dolari pe an

Un olimpic din Iaşi a fost invitat să studieze la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, a treia instituţie academică din lume, potrivit clasamentului realizat de Universitatea Jiao Tong din Shanghai, scrie ziaruldeiaşi.ro.

Paul-Filip Ilaşca este olimpic la fizică şi este îndrumat de către profesorul Andu Ouatu. Elevul de clasa a IX-a a primit invitaţia de a-şi continua studiile la MIT, după ce a trecut un interviu şi un test.

„Testul a constat în patru probleme de o dificultate peste medie. Trebuie să mai dau niste teste SAT şi de limba engleză şi să mă decid în ce an voi merge la universitate. Aş fi putut merge chiar de anul acesta, însă este prea din scurt. Anul urmator am fost invitat să particip la mai multe proiecte din partea universităţii, chiar dacă nu sunt student acolo”, a povestit Paul.

Elevul a primit şi o ofertă: o bursă de 50.000 de dolari pe an. Cât despre examenul de Bacalaureat, pe care nu l-a susţinut încă, elevul spune că nu va fi o problemă. „În SUA te poţi duce la universitate fără să fi terminat liceul. La ei «bac-ul» se numeşte SAT şi îl poţi da când vrei. Şi pe ei îi interesează, chiar dacă eşti român, să iei SAT-ul, nu bacalaureatul”, a mai spus Paul.

REALITATEA.NET

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s