Mituri SURPRINZĂTOARE despre excesul de greutate

A avea kilograme în plus nu este deloc benefic pentru sănătate, iar excesul de greutate poate creşte riscul de cancer, boli de inimă şi alte afecţiuni. Totuşi o greutate mai mare nu reprezintă întotdeauna un pericol pentru sănătate, scrie sfatulmedicului. 

MIT Pierderea în greutate este întotdeauna un lucru pozitiv, indiferent de modul în care are loc

Fapt: Efectul yo-yo poate afecta inima, poate cauza calculi biliari si poate perturba metabolismul. Este mult mai sanatos sa se adopte o dieta echilibrata insotita de un program de exercitii, iar scaderea in greutate sa se realizeze in mod constant. Expertii recomanda, in general, sa se piarda un kilogram pe saptamana, si nu un numar mare de kilograme intr-un termen scurt (care ar putea fi recastigate ulterior).

Tulburarile de alimentatie precum anorexia si bulimia sunt diferite de efectul yo-yo si de dietele drastice, dar prezinta multe riscuri pentru sanatate si chiar pot pune viata in pericol. Anorexia si bulimia pot duce la aritmii cardiace si alte probleme grave din cauza dezechilibrelor electrolitice. Varsaturile repetate provocate pot afecta dentitia, inima si declansa tulburari gastrointestinale.

MIT A fi slab înseamna a fi sanatos

Fapt: Cu siguranta, oamenii care sunt slabi, arata mai bine, dar nu inseamna neaparat ca sunt mai sanatosi decat cei care au surplus de greutate, mai ales daca au tutunul ca si viciu.

Persoanele relativ slabe pot avea chiar si ei depozite de grasime, la nivelul organelor interne, numita grasime viscerala. Cei care se incadreaza in aceasta categorie, au un risc crescut de boli de inima, diabet de tip 2 si cancer.
Doar pentru ca o persoana este mai slaba, nu inseamna ca nu este predispusa la anumite boli. Oricine, zvelt sau nu, ar putea manifesta riscul dezvoltarii diabetului sau a unor boli de inima, din cauza mostenirii genetice.

REALITATEA.NET

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s