Dezastrul şomajului în rândul tinerilor: cifrele au fost calculate greşit

Rata şomajului în rândul tinerilor se calculează greşit şi nu reflectă realitatea, este de părere Steven Hill, autor al unor renumite titluri de cărţi de economie.

„Rate ale şomajului la tineri exagerate – de aproape 50% în Spania şi Grecia şi de peste 20% în zone euro, se află pe prima pagină a ziarelor aproape în fiecare zi. Însă aceste cifre sunt rezultatul unei metodologii de calcul greşite, făcând situaţia să pară mai rea decât este în realitate”, spune Steven Hill, potrivit Ziarului Financiar.

Rata şomajului este calculată împărţind numărul de persoane care nu sunt angajaţi la numărul de angajaţi. Hill este de părere că rata şomajului astfel calculată lasă pe dinafară milioanele de tineri studenţi, nefiind consideraţi forţă de muncă deoarece nu sunt angajaţi sau nu caută un loc de muncă. Ca rezultat, rata şomajului pentru tineri este „umflată” artificial.

Şomajul, profesie pentru un sfert dintre tinerii români

Una dintre cele mai mari îngrijorări ale guvernelor din toată lumea este faptul că tinerii sunt „neglijaţi” din ce în ce mai mult. În vara aceasta mai mult de jumătate dintre tinerii sub 25 de ani din Spania şi Grecia nu aveau un loc de muncă. În zona euro, numărul celor care sunt şomeri a ajuns la 17,2 milioane de persoane, un maxim istoric din ultimii 15 ani.

Potrivit calculelor de la noi, rata şomajului în rândul tinerilor sub 24 de ani din România s-ar afla în jurul cifrei de 24%, puţin peste media europeană.

3 adevăruri ŞOCANTE despre tinerii fără serviciu din România

REALITATEA.NET

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s