COD GALBEN de CANICULĂ. Temperaturi maxime de 39 de grade, de marţi până joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic, valabilă în datele de 21, 22 şi 23 august în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei.

În zilele de marţi, miercuri şi joi vremea va fi caniculară în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

În centrul ţării şi în jumătatea sudică a Moldovei, pe arii restrânse, vor fi temperaturi de 35…36 de grade şi se va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Valul de căldură se va menţine pe tot parcursul săptămânii şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea sa, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Judeţele în care este valabilă avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic sunt Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila. Avertizarea de caniculă şi disconfort termic este valabilă şi în municipiul Bucureşti.

REALITATEA.NET

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s