Care este cea mai SIGURĂ metodă de a-ţi găsi un job

Nu site-urile de joburi sunt pe primul loc în clasamentul celor mai eficiente metode de a-ţi găsi un job, ci relaţiile şi recomandările.

ăutarea unui loc de muncă pe Internet este devansată de departe de networking, potrivit unui studiu realizat în rândul a 46.000 de persoane care au reuşit să se angajeze în ultimul an.

Conform studiului realizat de firma Right Management, 46% dintre respondenţi au reuşit să se angajeze prin networking şi doar 25% au ajuns în postura de salariaţi în urma unor anunţuri de angajare văzute pe net.

„Contactul direct şi personal cu oamenii reali continuă să fie calea cea mai eficientă în găsirea unui job”, spune Monika Morrow, vicepreşedintele firmei de consultanţă. Studiul, realizat anual încă din 2008, plasează networking-ul pe primul loc în ultimii 5 ani.

Cum îţi învingi TIMIDITATEA când vrei să faci networking

Conform unui articol publicat pe Glassdoor.com, o metodă de a-ţi face relaţii utile în câmpul profesional este aceea de a cere un sfat. „Nimeni nu te refuză dacă îi ceri doar părerea sau ajutorul profesional şi ai ocazia astfel să cunoşti oameni de valoare”, spun specialiştii HR.

O altă metodă prin care îţi poţi face relaţii este să îţi oferi ajutorul în mod voluntar. Este calea cea mai sigură de a construi o relaţie de încredere cu ceilalţi, iar momentul în care ţi se va oferi un job nu este departe. Networking-ul presupune multă acţiune, comunicare, dar şi multă răbdare.

10 secrete ca să devii un AS în arta conversației

Cele mai eficiente căi de a găsi un loc de muncă

1. Networking – 46%

2. Site-uri de joburi – 25%

3. Firmele de recrutare – 14%

4. Abordarea directă a angajatorilor – 7%

5. Anunţuri de mică publicitate – 1%

  REALITATEA.NET
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s