REVINE CANICULA. Vezi prognoza pe trei zile

Luni, vremea va fi frumoasă, dar va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi doar pe creste se va mai agita temporar. Temperatura aerului va creşte mai mult decât ieri, iar la prânz se vor aduna între 28…29 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi pe litoral şi 33…35 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

Bucureşti

În Bucureşti, se va simţi influenţa aerului tropical, soarele va fi stăpân pe cer, iar vântul abia se va simţi. Temperatura aerului va ajunge până la 32…33 de grade.

Munte

La munte, o zi perfectă pentru activităţi în aer liber. Soarele îi va însoţi toată ziua pe turişti, iar vântul va adia plăcut şi va fi mai alert doar pe creste. Temperatura aerului va creşte mai mult decât ieri, până la 24 de grade în staţiunile de pe Valea Prahovei şi chiar 26 de grade în Munţii Apuseni la Stâna de Vale.

Mare

La mare, o zi frumoasă cu cer senin şi vânt care nu trece de moderat. Soarele nu mai este atât de puternic ca la începutul verii şi nici radiaţia ultravioletă nu este prea ridicată, aşa că turiştii se pot bucura de o zi perfectă de plajă. Marea este şi ea un motiv de bucurie, pentru că astăzi va avea o temperatură de 23…24 de grade. În aer se vor înregistra între 27 şi 30 de grade.

Regiuni

În regiunile intracarpatice, soarele va fi stăpân pe cer. Temperaturile maxime vor fi mai mari decât ieri: 33 de grade la Timişoara, 34 de grade la Oradea, 30 de grade la Cluj-Napoca şi la Sibiu şi 29 de grade la Brasov, valori termice cu aproximativ 5 grade mai ridicate faţă de mediile pentru această dată.

Nici în sud nu se mai arată niciun nor pe cer, iar vremea este în încălzire. Temperatura aerului trece de 30 de grade chiar şi în dealurile subcarpatice şi se apropie de pragul de caniculă de 35 de grade în Lunca Dunarii. Se vor atinge maxime de 34 de grade la Drobeta Turnu Severin şi la Giurgiu, 33 de grade la Ploieşti şi 32 de grade la Călăraşi.*** În Dobrogea, zilele mai răcoroase s-au încheiat, de astăzi va fi mult soare, iar temperature aerului va ajunge la 31 de grade la Tulcea, 32 de grade la Medgidia şi la 28 de grade răcorite de briza mării la Constanţa.

Şi în Moldova, temperatura aerului va creşte cu 4…5 grade mai mult decât ieri, cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu va trece de moderat.. Astfel că sunt anunţate maxime de 33 de grade în Focşani, 31 de grade în Bacău, 32 de grade la Iaşi, 29 de grade la Suceava.

Marţi

Marţi, vremea va deveni caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării unde după-amiază maximele vor depăşi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi senin, dar spre seară se va înnora în nord-est unde izolat vor fi averse şi descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Maximele se vor încadra între 28 de grade în Suceava şi 37 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Alexandria.

Bucureşti

Mâine, şi în capitală revine canicula. Dacă dimineaţa este încă plăcută cu 17…19 grade, după-amiază, disconfortul termic se accentuează iar maxima prognozata va fi de 35…36 de grade.

Miercuri:

Miercuri, o zi excesiv de caldă pentru ultima decadă a lunii august, mai ales în vestul, sudul şi centrul ţării. Mai răcoroasă rămâne zona de nord a Moldovei unde norii se adună temporar şi nu sunt excluse câteva averse însoţite de fenomene electrice. În aceste condiţii, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade.

Bucureşti:

Miercuri şi în Bucureşti persistă canicula, iar temperatura maximă va fi de 36…37 de grade. Soarele va fi pe cer toată ziua, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Replica

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s