Când va fi finalizat tronsonul Cernavodă – Medgidia din Autostrada Soarelui

 

Pe 20 iulie, deci în urmă cu exact o lună, se inaugura tronsonul Cernavodă – Medgidia din Autostrada Soarelui. Tot de atunci a început să se circule şi pe tronsonul Medgidia – Murfatlar, dar şi pe 11 kilometri din centura Constanţei. Amintim, însă, că pe tronsonul Cernavodă – Medgidia se circulă în regim de drum naţional, cu 80 de kilometri pe oră, pe o singură bandă pe fiecare sens de mers.

La momentul respectiv, premierul Victor Ponta, care mărturisea că nu-şi asumă meritul pentru Autostrada Soarelui, declara: „Aici s-au mişcat foarte, foarte bine cei care au preluat contractul. Sper să reuşească şi dânşii să termine în noiembrie ultima bucată, nu pe 4 ianuarie”. Lucrările la acest tronson au întârziat pentru că francezii de la Colas, câştigătorii iniţiali ai contractului, nu au respectat graficul lucrărilor, motiv pentru care contractul a fost reziliat. Ulterior, consorţiul Astaldi SPA – Max Boegl s-a ocupat de acest tronson, în urma unei licitaţii câştigate, licitaţie organizată de Ministerul Transporturilor.

nicusor_autostrada_-_autostrada_2.jpg

După plecarea primului ministru, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prezent de asemenea la inaugurare, a avansat alt termen pentru finalizarea tronsonului Cernavodă – Medgidia pe ambele benzi. Concret, preşedintele CJC a menţionat atunci finalul lunii august. Adică peste 11 zile. „Există un grafic care s-a actualizat de când s-a instalat Guvernul USL Ponta, sperăm ca în luna august să fie finalizată (n.r. – Autostrada Soarelui). Termenul este toamna acestui an, dar noi sperăm să facem mai repede. La sfârşitul lunii august, da”, a afirmat Constantinescu.

Rămâne de văzut dacă termenul avansat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa va fi respectat sau dacă, din contră, cel menţionat de premier este mai realist.

Ziua de Constanta

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s