Unde găsim cele mai ieftine garsoniere în Constanţa

Garsonierele din Constanţa costă acum cu doar 3 – 4% mai puţin decât în urmă cu 12 luni, sau cel puţin aşa arată analizele efectuate de portalurile imobiliare importante. Aşa se face că preţul mediu al unui metru pătrat în cazul apartamentelor cu o cameră, din blocurile vechi, este undeva la 910 – 920 de euro, ceva mai mult decât în cazul apartamentelor cu două şi trei camere, unde preţul mediu a scăzut bine sub 900 de euro (860 – 880 de euro/metru pătrat). Aşadar, preţurile sunt în continuare mult prea mari pentru constănţeni, dacă este să ne luăm şi după numărul tranzacţiilor, destul de puţine anul acesta. Agenţii imobiliari spun că deşi doritori sunt, puţini au acces la finanţare, iar cei care fie au bani cash, fie reuşesc, în cele din urmă, să obţină un credit, se orientează spre garsoniere nu foarte scumpe, undeva la 20.000 de euro, 25.000 de euro, cel mult. Acesta ar fi considerat un preţ rezonabil, pentru o suprafaţă utilă rezonabilă.
Există însă, în continuare, apartamente cu o cameră şi mult mai ieftine. Potrivit agenţilor imobiliari, poate cea mai vizibilă scădere de preţ este în cazul garsonierelor confort redus, cu băi mici şi, în unele cazuri, bucătării încorporate în camere.

De exemplu, acum o garsonieră de 22 de metri pătraţi, în zona CET, cu îmbunătăţiri parţiale, costă 14.000 de euro, una dintre ofertele bune de pe piaţă, luând în calcul suprafaţa acesteia. De altfel, în această zonă majoritatea garsonierelor similare se vând cu sume de puţin peste 15.000 de euro, în funcţie de nivelul îmbunătăţirilor şi de vechimea lor. Se poate cumpăra în această zonă o garsonieră chiar şi cu puţin peste 10.000 de euro, însă vorbim despre o cameră de doar 15 metri pătraţi. CET reprezintă însă cartierul cu cele mai multe oferte care nu sar de 18.000 – 19.000 de euro.
Nici în blocurile situate în zona Billa preţurile nu sunt mai mari. Acolo, o garsonieră de 22 de metri pătraţi, cu îmbunătăţiri şi semimobilată, poate fi cumpărată acum cu 17.500 de euro.
Garsoniere sub 20.000 de euro, mai exact în jurul sumei de 17.000 – 18.000 de euro, se găsesc şi în Poarta 6. Acolo, un apartament cu o cameră de 22 de metri pătraţi, mobilat şi utilat, are un preţ de 18.000 de euro.
Dacă vreţi o garsonieră de cel puţin 30 de metri pătraţi, atunci preţul urcă până la aproximativ 26.000 de euro, în zona CET, sau 35.000 de euro la Casa de Cultură.
Chiar dacă puţini sunt aceia care-şi permit şi preţurile de mai sus, şi la fel de puţini cei care ar spune că şi merită aceşti bani – destul de mulţi – totuşi partea bună este că proprietarii sunt dispuşi să negocieze. Cât? Depinde de cât de repede vor să scape de proprietăţi.

Cuget Liber

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s