11 greşeli frecvente pe care le fac femeile trecute de 35 de ani

 

Odată ce anii trec, sunt lucruri care nu-ţi mai stau bine, aşa cum era cu ceva vreme în urmă. O tunsoare bob sau un machiaj smoky eyes, de exemplu, pot mai mult să te dezavantajeze decât să te pună în valoare.

1. Nu-ţi dai seama că trebuie să te schimbi

Cea mai mare greşeală pe care o poate face o femeie ajunsă la vârsta maturităţii este să nu facă absolut nimic. Părul, machiajul şi hainele care te făceau să arăţi fantastic în anii tinereţii nu te vor mai avantaja la vârsta mijlocie (35-55 de ani).

Dacă vrei să fii mulţumită de modul în care arăţi şi la o vârstă matură, trebuie să faci anumite schimbări. “Multe femei continuă să facă aceleaşi lucruri pe care le făceau cu decenii în urmă, care, de cele mai multe ori, nu se potrivesc şi nu pot să avantajeze o femeie de peste 50 de ani. Foarte des, ele nici măcar nu realizează că fac greşeli, deci trebuie să identificaţi greşelile înainte de a începe să faceţi schimbările”, spune Barbara Grufferman.

2. Te zgârceşti la bani când cumperi haine

Îţi aminteşi de zilele bune din trecut, când puteai să îţi cumperi un costum de baie de la reduceri şi să arăţi foarte sexy îmbrăcată în el? Acele zile s-au dus (doar dacă nu eşti Madonna sau Helen Mirren sau să arăţi măcar ca ele). Restul femeilor mature trebuie să investească mai mult în haine. Este o provocare să găseşti hainele care să te avantajeze la orice vârstă, dar este cu atât mai greu la vârsta mijlocie. De asemenea, va trebui să plăteşti mai mult pentru costumele de baie dintr-o singură piesă sau pentru costumele de business pe care ţi le cumperi.

3. Te compari cu felul în care arătai la 20 de ani

Te-au întrebat vreodată copiii “Cine este domnişoara aceea drăguţă din albumul foto?”. Dacă da, nu eşti singura. Puţini oameni sunt însă la fel de atractivi la vârsta mijlocie ca în tinereţe. Poţi căuta în memorie imagini despre modul în care arătai în tinereţe, însă nu te deprima dacă nu mai arăţi ca atunci. Trebuie doar să te străduieşti să arăţi cât de bine poţi şi să fii cât de sănătoasă se poate. Asta nu înseamnă că trebuie să recreezi corpul şi chipul pe care le-ai avut la 20 de ani.

4. Nu faci suficient sport

Eşti tentată să nu mai faci sport în aer liber? Sau să cauţi o scuză ca să nu începi să faci sport? Ar fi bine să nu cedezi. Trebuie să faci exerciţii fizice în ciuda durerilor de genunchi, de spate sau a stărilor de slăbiciune pe care le poţi avea la vârsta mijlocie.

Exerciţiile fizice pot să calmeze durerile pe care le ai şi să prevină problemele de sănătate pe care le poţi dezvolta în următorii ani, precum creşterea în greutate, diabetul, bolile de inimă sau demenţa. Înotul, yoga, plimbările lungi în ritm alert sunt doar câteva exemple pe care le poţi încerca.

5. Nu dormi suficient

A trecut vremea în care puteai să nu dormi o noapte întreagă şi să poţi merge radioasă la serviciu a doua zi. Realitatea este că probabil ai ajuns să auzi din ce în ce mai des comentariul “Arăţi obosită”, după o noapte de nesomn. Trebuie să ţii cont de faptul că mai puţine ore de somn se vor vedea din ce în ce mai mult pe chipul tău. În plus, lipsa somnului este asociată cu un risc crescut de diabet şi cu alte probleme de sănătate, care pot deveni mai importante decât vârsta.

Realitatea.Net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s