Week-end incendiar pe litoral!

 

Acest al doilea week-end din luna august se anunţă a fi unul mai mult decât aglomerat, chiar dacă meteorologii au anunţat că vremea nu va fi tocmai perfectă.
Reprezentanţii Asociaţiei Litoral – Delta Dunării spun că vom avea încă un sfârşit de săptămână incendiar pe litoral, asta şi datorită numeroaselor evenimente care se desfăşoară în această perioadă, dar şi a faptului că tot mai mulţi români renunţă la sejururile în străinătate, pentru cele de pe litoralul autohton. „Deşi litoralul românesc nu face parte din cele şase produse şi destinaţii promovate de România prin fondurile europene alocate promovării brandului turistic, deşi litoralul românesc nu a beneficiat de sprijin din partea autorităţilor centrale în ultimii ani, strategia Asociaţiei Litoral – Delta Dunării de a reuni eforturile autorităţilor locale, ale hotelierilor, agenţiilor de turism şi operatorilor de agrement a reuşit să aducă litoralul românesc ca primă opţiune de vacanţă pentru turiştii români în acest an“, a precizat preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.
Aşa se face că numărul turiştilor din acest week-end de pe litoral va sări cu siguranţă mult peste două sute de mii, având în vedere că majoritatea hotelurilor nu mai au nicio cameră liberă la această oră, iar pensiunile sunt pline ochi. Deja de ieri Mamaia, care se bucură şi week-endul acesta de un grad de ocupare de 100%, era mai mult decât animată. De altfel, hotelierii din această staţiune se pot lăuda acum că au hotelurile aproape pline şi în timpul săptămânii, că doar suntem în luna august.
Despre numărul aproximativ de turişti care îşi petrec sfârşitul de săptămâna la mare se poate însă vorbi abia duminică seară, luni dimineaţă. Un nou val de turişti (cei de week-end) este aşteptat şi sâmbătă dimineaţă însă, spun hotelierii, dacă nu au o rezervare o să le fie foarte greu să găsească un loc de cazare decent. Suntem la mijlocul lui august, când o parte din România se mută la mare!

Cuget Liber

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s