Preţul apartamentelor noi din Constanţa, la cel mai mic nivel de la începutul crizei

 

Apartamentele scoase la vânzare în Constanţa continuă să se ieftinească, astfel încât, în luna iulie, preţul mediu cerut pentru unităţile din piaţa de aici a înregistrat cea mai mare scădere dintr-o listă de şase centre urbane analizate (Bucu-reşti, Braşov, Cluj – Napoca, Timişoara, Ploieşti şi Con-stanţa) în cadrul unui raport realizat de portalul imobiliare. ro.
Indicele imobiliare.ro calcu-lat la nivelul oraşului a atins valoarea de 876 euro/mp util, cu 2% mai puţin decât în luna precedentă. Totodată, această valoare este cu peste 8% mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 În ceea ce priveşte evoluţia preţului mediu cerut pentru apartamentele noi, înregistrăm o scădere de aproape cinci procente, de la 954 euro/mp util până la 908 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile solicitate pentru apartamentele noi din Constanţa rămân, în medie, cu 5,5% mai mici, nivelul actual fiind totodată cel mai scăzut înregistrat pe acest segment de la înce-putul crizei până în prezent.

Referitor la aparta-mentele din blocurile vechi din Constanţa, preţul mediu de stri-gare a înregistrat o scădere de doar 1,1% în luna iulie, atingând valoarea de 869 euro/mp util. Analiza imobiliare.ro arată că în aceste ultime treizeci de zile, unităţile cu trei camere sunt singu-rele care nu s-au devalorizat, înregistrând chiar o creştere de preţ, de 0,9%. Totuşi, în aceeaşi perioadă, garsonierele s-au ieftinit din nou, de această dată cu 2,4%, în timp ce preţul apartamentelor cu două camere a înregistrat o scădere de 2,5%.
În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul unităţilor vechi cu două camere care sunt cu peste 9% mai ieftine în prezent.
„Tensiunile majore din ultima perioadă, amplificate de creşterea cursului valutar au făcut ca interesul populaţiei pentru investiţii de amploare să scadă. Nici proprietarii nu au reacţionat suficient, în ciuda faptului că pe destul de multe segmente au fost atinse preţuri minime record în iulie”, a explicat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Cuget Liber

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s