ANM: Temperaturi între 28 şi 31 de grade Celsius, în următoarele două săptămâni

 

Meteorologii estimează că, în următoarele două săptămâni, regimul termic va reveni la normal, temperaturile maxime la nivel naţional urmând să se încadreze între 28 şi 30 de grade Celsius, ceva mai ridicate în Oltenia, unde se vor atinge 31 de grade Celsius.

 

Conform estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) privind evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor, valabilă până la data de 20 august, în zona Banatului, valorile termice vor marca o scădere treptată în primele zile ale intervalului analizat (7-20 august), iar mediile temperaturilor maxime vor coborî până la 24 de grade Celsius, pe 11-12 august, vremea devenind răcoroasă pentru a doua decadă a acestei luni. În intervalul 13-16 august, se va produce o uşoară încălzire, apoi maximele diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei şi nu vor mai avea variaţii semnificative. În prima parte a perioadei de prognoză, şansele de ploaie vor fi foarte reduse. Probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ şi pe areale restrânse, dar însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, va creşte după data de 11 august.

 

În Dobrogea, în intervalul 7-12 august, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii ale maximelor diurne de 35 de grade Celsius la începutul perioadei menţionate, până la aproximativ 24 de grade Celsius la sfârşitul acesteia. O uşoară creştere a temperaturilor se va produce între 13 şi 15 august, după care tendinţa va fi de staţionaritate la valori medii de circa 28-29 de grade Celsius, apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august. Aversele, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor cădea, cel mai probabil, între 10 şi 12 august. În acelaşi timp, ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, sunt posibile şi în jurul datei de 15 august, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea de precipitaţii va fi extrem de redusă.

Replica

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s