Spania se alătură România propunerea de a extinde cota de zahăr până în 2020

Ministrul spaniol al Mediului şi Afacerilor Rurale şi Mediului Marin (MARM), Rosa Aguilar, a pledat ieri pentru a menţine cotele de zahăr faţă de propunerea din partea Comisiei Europene, care prevede eliminarea acestora în 2015. „Spania va fi una dintre ţările care au semnat petiţia în favoarea menţinerii cotei de zahăr”, a spus şeful mediului spaniol la intrarea inaintea sedintei Consiliului de agricultură care a avut loc ieri la Bruxelles.
La această sedinta, România va prezenta un document care a determinat extinderea contingentelor până în 2020. Spania, împreună cu Franţa, Lituania, Austria şi România a aderat oficial la acest text.
Comisia Europeană apreciază că liberalizarea sectorului în 2015 este „cea mai bună soluţie” pentru a îmbunătăţi perspectivele pe termen lung, ţinând seama de faptul că ţările în curs de dezvoltare se bucură de acces nelimitat pe piaţa europeană, în timp ce exporturile UE sunt limitate de normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului.
În afară de zahăr, cele 27 de state vor aborda aspecte diferite, inclusiv in privinta actiunilor de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC), precum şi înlocuirea treptată a standardelor actuale istorice de care beneficiaza vechile state membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Spania sau Franţa, privind un venit minim cunoscut sub numele de „forfetar”.
„Spania nu este de acord” cu acest sistem, potrivit ministrului, deoarece consideră că „nu creste productivitatea prin prime agricole”, şi poate duce la „confruntare” între comunităţile autonome şi de agricultori şi între ţările europene.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s