Criza cu parfum de lux

Masini scumpe, haine de firma, petreceri de pomina, bijuterii, parfumuri, ochelari, fast…mult fast. Aceasta este criza economica care se manifesta pe litoral. Cu toate ca, daca privesti la televizor, lucrurile par mult mai sumbre, mult mai triste. Vezi saracie, vezi dezastrul din spitale, scoli neterminate si multa risipa a banului public. Sunt fetele aceleiasi Romanii in care traim. Dar este oare criza? Romanii au trait mai bine inainte?

Pai sa facem o trecere in revista. In anul 2004, salariul mediu era cam de 150 de euro pe luna. Euro, atingea 41 de mii de lei vechi. Era mult mai putina concurenta, iar preturile la alimente erau o idee mai mici. Dar, 70-80% din salariu se cheltuia pe mancare.

Anul 2008 a fost unul infloritor. Infloritor pentru creditele de consum. Cine nu avea credit, nu era in randul lumii. Aveam credite pentru televizoare, pentru telefoane, pentru vacante, pentru haine, si pentru te miri ce. O duceam cu totii bine…pe datorie. Romanii aveau acces la pusculita cu bani, cu marea complicitate a sistemului bancar.

Anul 2011. Ne plangem ca ne este rau, ca o ducem prost. Dar, statisticile oficiale arata ca aproximativ 80% din romani au mers in concediu. Ne permitem sa facem nunti fastuoase. Vanzarile la electronice si electrocasnice cresc. In Constanta, in viitorul apropiat se vor mai deschide 3 mall-uri, iar in Bucuresti se construieste cel mai mare mall din Europa de Est. Deci? Unde este adevarul? Suntem sau nu in criza?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s