Cine il va invinge pe Robin Hood de Constanta?

Alegerile locale din 2012 incep sa scoata din amorteala clasa politica. Filialele locale ale partidelor incep sa faca primele miscari timide pentru a trezi din apatie si indiferenta electoratul dezgustat. O astfel de initiativa a avut PDL Constanta, care s-a grabit sa anunte candidatii pentru primaria Constanta si Consiliul Judetean, Gigi Chiru si Claudiu Palaz. La prima vedere, fac parte din generatia noua de politicieni, mai pragmatici, care ar putea sa schimbe lucrurile. Pe de alta parte, PSD merge cu acelasi cuplu consacrat Mazare-Constantinescu, o echipa greu (daca nu chiar imposibil) de invins.

Apatia electorala s-a vazut in procentul de participare din ultimele runde de alegeri. Cei mai multi nu il vor pe Mazare! Dar nu au avut alternative. Celelalte partide doar au mimat participarea in alegeri, impunand candidati necunoscuti sau lipsiti de credibilitate. Sa ne amintim numai care au fost contracandidatii lui Mazare de-a lungul timpului: Tanase Barde, Mihaita Visoianu, Oscar Benes, Stelian Dutu, Victor Manea, Dorel Constantin Onaca. Oameni carora nimeni nu le dadea prea multe sanse. Putem acuza partidele locale de prostie sau de interes? Si cand zic interes, este de notorietate faptul ca interesele lui Mazare in Consiliul Local sunt transpartinice, si ca, odata ajunsi consilieri, alesii orasului, indiferent din ce partid provin, se transforma intr-o masina de vot pentru actulalul edil. Si daca lucrurile merg atat de bine pentru toata lumea, de ce sa se modifice acest fapt?

Revenind la Gigi Chiru, ne punem intrebarea, nu cumva va fi folosita aceeasi reteta pentru ca Mazare sa obtina un nou mandat de primar? Edilul constantean a inceput deja campana electorala in mod agresiv, oferind ajutoare catre cei nevoiasi, un veritabil Robin Hood local, si, in acelasi timp, atacand cu inversunare actuala putere. Este stilul de politica pe care il face foarte bine si care i-a adus castig de cauza pana in prezent, cu sanse extrem de mari si pentru 2012.

De cealalta parte, Gigi Chiru se limiteaza la obsesiva idee de a salva Cazinoul, o idee buna, dar insuficienta pentru a castiga alegerile locale. Tinem sa ii reamintim liderului local al PDL ca sunt multe alte teme in Constanta care pot fi abordate, cum ar fi: prabusirea falezei de pe strada Traian, constructiile neterminate, aflate in paragina din portul Tomis si de pe str. Mircea cel Batran, retrocedarile, distrugerea culturii constantene, lipsa unui centru arhitectural in Constanta, peninsula – plina de ruine, poluarea si sanatatea publica, circulatia haotica a autovehiculelor, etc.

In ceea ce priveste Consiliul Judetean, Claudiu Palaz a demarat o ofensiva de imagine. De cealalta parte, Nicusor Constantinescu sta la cutie si asteapta. Lupta pe plan judetean se da cu sprijinul primarilor. Iar daca USL isi va pastra numarul de primari, Constantinescu este favorit la un nou mandat. Poate si cu strategii de genul celor folosite in 2008, cand au pus oamenii sa jure pe Biblie ca vor vota PSD. Dar in politica, ca si in dragoste, orice este permis.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s