Miron Cozma si Nicu Mavrodin, scandalagii de Ziua Marinei

UPDATE 11.00. Fostul lider al minerilor Miron Cozma s-a îmbrâncit cu forţele de ordine care asigurau paza la manifestările organizate, la Constanţa, de Ziua Marinei. De asemenea, un participant la festivităţi a leşinat şi a fost transportat la spital.

Miron Cozma şi liderul revoluţionarilor constănţeni, Nicolae Mavrodin. alături de mai multe persoane aflate în mijlocul miilor de oameni prezenţi, luni, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, au început să strige împotriva şefului statului mai multe lozinci printre care şi „Jos Băsescu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei au fost scoşi afară din mulţime de către jandarmi, liderul revoluţionarilor, căruia i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale, astfel că la locul incidentului a ajuns o Ambulanţă care l-a luat pentru a-l transporta la spital.

Până la sosirea ambulanţei, liderul revoluţionarilor a fost întins pe jos şi stropit cu apă.

Incidentul s-a produs în timp ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, susţinea un discurs.

Un incident similar a avut loc cu o zi în urmă, când ceremonialul de depuneri de coroane organizat de Forţele Navale cu ocazia Zilei Marinei, la Monumentul „Crucea Marinarilor” din Constanţa, a fost perturbat de reprezentanţii revoluţionarilor, care, supăraţi că nu au fost incluşi în program, au aruncat în mare coroana pe care o pregătiseră.

10,00 Câteva mii de persoane participă, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei:La festivităţi participă şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea şi mai mulţi lideri ai UNPR şi PDL. Preşedintele Traian Băsescu va transmite un mesaj, şeful statului nefiind prezent la manifestări.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, la 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, au început în jurul orei 10.00, când oficialităţile au fost fi întâmpinate de garda de onoare şi de muzică militară.

Vor avea loc ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv.

Până la ora 10.30 este programată citirea mesajelor din partea preşedintelui României şi a altor oficialităţi civile şi militare, apoi o slujbă religioasă, urmată de depunerea ancorelor de flori în mare.

Ulterior, persoanele prezente pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor putea urmări sosirea alaiului Zeului Neptun şi exerciţiile demonstrative susţinute de militari şi de nave ale Forţelor Navale, printre care Bricul „Mircea”, Distrugătorul „Mărăşeşti” şi Fregatele „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”. Manifestările se vor încheia la ora 12.10, cu defilarea gărzii de onoare.

La ora 13.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, se va deplasa în Portul Tomis, unde, până la ora 15.00, va patrona jocurile marinăreşti. Ziua se va încheia cu „Retragerea cu torţe”, pe itinerariul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

Manifestări similare – ceremonii militare, parade navale, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole de muzică şi dansuri populare – vor avea loc şi în Mangalia, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Traian Băsescu a venit în anii trecuţi la Constanţa, pentru a asista la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Excepţie a făcut anul 2009, când Băsescu a mers la Mănăstirea Tismana de Sfânta Maria. În 2010, Băsescu a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mers la tribuna amenajată pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa pentru a susţine un discurs.

Ziua Marinei este sărbătorită de mai mult de un secol, în fiecare an pe 15 august, odată cu sărbătorirea Sfintei Marii – Praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s