Scandal in USL privind procentele din sondaje

​​HARTA sondajelor USL aparute in tara. Cum se acuza reciproc pesedistii si penelistii ca au umflat cifrele. Cine sunt protagonistii?

Presedintele PSD, Victor Ponta a anuntat miercuri, intr-o postare pe blog, ca USL a finalizat sondajele in toate judetele. HotNews.ro a facut un inventar al sondajelor aparute in presa locala. Datele nu sunt asumate oficial de catre conducerea centrala a USL. Social democratii si liberalii din teritoriu se acuza ca au livrat presei locale fie oficial, fie pe surse rezultatele sondajelor de opinie pentru a-si promova proprii candidati.

  • Liderul PSD a declarat pentru Hotnews.ro ca sondajele interne USL vor fi facute publice doar dupa ce vor fi stabiliti candidati si ca informatiile din presa locala „sunt umflate” de liderii de filiale

Nu vom face publice datele finale decat in momentul cand vom bate in cuie candidatii. Eu mi-as dori sa finalizam aceasta procedura chiar in august, fie pe 15 august, fie pe 30, in functie de cum ne miscam. Da, este posibil ca pana la sfarsitul lunii acesteia sa fie anuntati candidatii USL si sa fie publice si sondajele oficiale. Pana atunci, ceea ce a aparut in presa locala sunt date umflate de cei interesati sa candideze. Eu si cu domnul Antonescu le-am cerut in mod special sa nu faca publice aceste informatii, ii stim pe cei care au facut-o si vom avea discutii cu ei in acest sens„, a explicat Ponta pentru Hotnews.ro.

Dupa finalizarea partiala a sondajelor USL, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a prezentat, pe 17 iulie, intr-o emisiune la Antena 3, un bilant al procentelor obtinute de USL in tara. Dragnea delcara ca, potrivit rezultatelor partiale ale sondajelor la nivel local, USL va obtine intre 29 si 31 de sefii ale CJ.

Potrivit lui Dragnea, USL ar castiga alegerile locale detasat in aproape toata tara, detinand 77% din optiunile de vot in Vrancea, Teleorman si Valcea. Potrivit sondajului prezentat la Antena 3, USL are scoruri mari urmatoarle judete: Botosani 67%, Suceava 52%, Bistrita 56%, Iasi 71%, Bacau 74,6, Vaslui 68% , Galati 73%, Buzau 72%, Brasov 61%, Tulcea 54,3%, Constanta 61%, Prahova 63%, Arges 72%, Olt 60%, Gorj 65%, Hunedoara 69%, Caras Severin 43%, Timisoara 41%, Arad 52%, Bihor 50%.

sursa: hotnews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s