Turiştii aflaţi pe litoral nu ascultă sfaturile medicilor

Coloane de maşini erau formate, încă de la primele ore ale dimineaţii, la intrarea în Cernavodă dinspre Autostrada Soarelui. Aglomeraţia are o explicaţie: se estimează că acest week-end va cunoaşte un record al verii, întrucât peste 150.000 de turişti se aflau în drum spre mare (în afară de cei deja cazaţi pe litoralul românesc).

Cum ne sfătuiesc medicii să ne protejăm aflându-ne în a treia zi consecutiv de caniculă

La orele amiezei, pe litoral, indicele UV era de 9, adică aproape de maxim. Acest lucru înseamnă că orice expunere neprotejată la soare poate provoca neplăceri pentru organism. Indicele de confort termic va creşte în orele următoare.

Astfel că, medicii recomandă (nu numai pe litoral) consumul zinic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzaţia de sete, fiind recomandat un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute; cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

În nici un caz, nu vă hidrataţi organismul cu… bere rece

Dimpotrivă, este recomandată evitarea consumului de alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) şi înlocuirea acestora cu ceaiuri neîndulcite sau apă plată.
Tot la recomandarea specialiştilor este obligatorie folosirea unei creme cu factor de protecţie 50, indiferent de pigmentul pielii.

Şi ochii trebuie protejaţi…

cu ochelari cu lentile special concepute împotriva ultravioletelor. Astfel se recomandă purtarea unor ochelari de soare din sticlă şi nu din plastic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s