Constanta in topul bacalaureatului rusinii

Dezastru la bacalaureat şi în judeţul Constanţa. 40 la sută dintre elevi nu au promovat  examenul.  Cea mai gravă situaţie este la Grupul Şcolar Ostrov unde niciun absolvent nu a luat note de trecere. Deşi rezultatele sunt mult mai salabe decât anul trecut, judeţul Constanţa se află pe locul trei în ţară  la gradul de promovabilitate.

În judeţul Constanţa s-au înregistrat cele mai slabe note din istoria bacalaureatului, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. La Grupul Şcolar Ostrov niciun elev nu a reuşit să ia notă de trecere, iar la Colegiu Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza doar zece din cei aproape 500 de candidaţi au promovat. Zeci de elevi de la Colegiul de Marină au luat puţin peste nota 1 la matematică, materie despre care spun că le-a dat cele mai mari bătăi de cap. Situaţia este gravă şi la Liceul din Băneasa  unde  97 la sută dintre elevi nu au  trecut de examenul maturităţii. Avem  şi un liceu unde promovabilitatea este de 100 la sută.  Este vorba despre Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, considerat o pepinieră pentru olimpici. Liceul Teoretic Ovidius este pe locul doi cu  99,42 procente. Dacă în 2010 aproape 80 la suta dintre elevi au promovat bacalaureatul, anul acesta doar 60 la sută au obţinut note de trecere. Dar examenul din  2011 a fost marcat de numeroase incidente. 34 de elevi din judeţul Constanţa au fost eliminaţi din sălile de clasă pentru că au încercat să copieze. La Liceul Ion Bănescu din Mangalia a fost deschisă o anchetă  după ce vineri, la ultima probă scrisă,  poliţiştii au găsit în toaleta unităţii de învăţământ 450 de lei.

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Constanta in topul bacalaureatului rusinii&8221;

    1. si mie mi se pare ca procentul este cam mare pentru Constanta…oricum, dupa parerea mea, asta este momentul adevarului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s