Violenţa escaladeaza in Grecia după votul pentru programul de austeritate

O escaladare a violenţei a fost constatata în centrul Atenei, miercuri, la scurt timp după ce Parlamentul Greciei a aprobat un nou pachet de măsuri de austeritate,  zeci de protestatari şi ofiţeri de poliţie fiind răniţi în lupte de strada.

Medicii Crucea Roşie care au tratat demonstranţi răniţi în Piaţa Syntagma au spus ca au fost alungaţi de catre ofiţerii de poliţie.

Între timp, au existat mai multe incidente cu manifestanţi care au distrus sediul partidului PASOK. Martorii declară că au văzut o mulţime de aproximativ 30 de tineri pe scări in faţa unei sucursale a Eurobank din Piaţa Syntagma, în ceea ce părea a fi un atac esuat de incendiere. Tinerii au fost împinşi înapoi de către ofiţerii de poliţie, care au fost în măsură să stopeze, apoi arderea birourilor.

În jurul acelaşi timp, indivizi neidentificati au pătruns în birourile PASOK din orasele Creta, Chania şi Iraklio şi au vandalizat sediul fără a provoca incidente la nivelul membrilor de partid şi a personalului prezent la momentul respectiv.

Un purtator de cuvant al politiei din Atena a declarat că 30 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dar nu a putut da o cifră de demonstranţi. Rapoartele mass-media au spus zeci de protestatari au fost răniţi.

Până la începutul serii, 29 de persoane au fost reţinute, ducând la nouă arestări, a declarat poliţia locala.

Relatare de la fata locului, cu multumiri ekathimerini.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s