CJI si Hotnews iti arata Calea spre Bruxelles

 

HotNews.ro si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lanseaza concursul Calea spre Bruxelles, ca parte a proiectului Parlamentor.ro – prima platforma online de dezbateri pe teme de maxima actualitate, mai ales din domeniul economic si social, aflate pe agenda Parlamentului European (www.parlamentor.ro ).

Concursul se deruleaza in perioada 15 iunie – 15 decembrie 2011 si are drept scop implicarea publicului romanesc in dezbaterile pe teme economice din Parlamentul European, conectandu-l astfel la agenda economica a PE.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunitatii Parlamentor.ro vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a doua zile, se vor intalni cu membri ai Parlamentului si se vor familiariza cu structura si activitatea comisiilor acestui for european.

Concursul va testa cunostintele participantilor referitoare la functionarea Parlamentului European si la temele majore puse in dezbaterile online si offline din cadrul proiectului. De asemenea, concursul doreste sa stimuleze gandirea creativa a participantilor in identificarea solutiilor celor mai potrivite pentru problemele economice ale Romaniei, in contextul economiei comunitare.

    * Concursul presupune trei tipuri de probe: 10 chestionare online, 16 dezbateri online și 4 intalniri offline.

    * Vezi REGULAMENTUL CONCURSULUI http://www.parlamentor.ro/news/regulamentul-concursului-parlamentor

La concurs pot participa toti cetatenii romani, indiferent de tara de resedinta, cu exceptia angajatilor HotNews.ro si ai Centrului pentru Jurnalism Independent (indiferent de forma de angajare), precum si rudele acestora, pana la gradul al patrulea.

Chestionarele online vor fi postate saptamanal pe site-ul Parlamentor.ro si vor contine 10 intrebari legate de cele mai proaspete informatii si dezbateri gazduite de acest site. Fiecare intrebare va avea raspuns multiplu, cu o singura varianta corecta de raspuns.

Intalniri online se vor derula bilunar si vor avea ca invitati membri ai PE, dand astfel participantilor ocazia de a interactiona direct cu alesii care ii reprezinta la Bruxelles si Strasbourg.

Dezbaterile offline vor avea loc la Bucuresti si vor prilejui un schimb direct de idei pe marginea problemelor abordate zilnic pe site-ul Parlamentor.ro si in intalnirile online. In cadrul acestor dezbateri se vor formula solutii la problemele economice ale Romaniei, din perspectiva europeana.

Punctajul final se calculeaza prin insumarea punctelor acumulate la toate cele trei tipuri de activitati. Rezultatele se vor afisa pe site-urile www.parlamentor.ro, www.hotnews.ro si www.cji.ro. Participantii cu cele mai mari punctaje vor fi declarati castigatori. In caz de egalitate de puncte, HotNews.ro si CJI vor organiza o proba de departajare, care va consta intr-un concurs de eseuri pe teme de politici europene.

Mai multe informatii gasiti in REGULAMENTUL CONCURSULUI. http://www.parlamentor.ro/news/regulamentul-concursului-parlamentor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s