Aici Papa! Da-mi un like!

Vaticanul, care s-a confruntat în trecut cu numeroase probleme care ţin de domeniul comunicării cu publicul, va lansa un portal de ştiri, miercuri, 29 iunie, cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea dintre papă şi supuşii săi, informează presa internaţională.

Portalul va putea fi accesat la adresa http://www.news.va şi, potrivit unor oficiali de la Vatican, el ar putea fi lansat chiar de papa Benedict al XVI-lea, prin intermediul unui simplu click. Tot miercuri se vor împlini 60 de ani de la hirotonisirea papei Benedict al XVI-lea.

 

Portalul va grupa toate sursele de informaţii din Cetatea Sfântului Scaun: cotidianul L’Osservatore Romano, Radio Vatican, Vatican Information Service” (VIS), Centrul pentru Televiziune din Vatican, Biroul de presă al Sfântului Scaun şi Agenţia misionară Fides a Congregaţiei pentru evanghelizarea popoarelor.

Noua pagină web va fi mai întâi disponibilă în limbile engleză şi italiană. Începând din toamnă, vor fi lansate şi versiuni în limbile spaniolă, franceză, germană şi portugheză. Una dintre caracteristicile noului portal este interacţiunea acestuia cu reţeaua de socializare Facebook şi cu platforma de microblogging Twitter.

 

Monseniorul Claudio Maria Celli, directorul departamentului de comunicare de la Vatican, se va ocupa de dezvoltarea şi mentenanţa portalului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s