Strategia pentru regiunea Dunarii a fost aprobata de liderii europeni. Finantare – 100 mld. euro pana in 2013

Sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana au aprobat vineri Strategia privind regiunea Dunarii si au cerut „actorilor relevanti sa o implementeze fara intarzierie”, se arata in concluziile Consiliului Europeana de vara.

„Statele membre sunt invitate sa continue sa lucreze in cooperare cu Comisia asupra posibilelor viitoare strategii macro-regionale, in special cu privire la regiunile Adriatica si Ioniana”, se arata in textul citat.

In cursul zilei de vineri, Fondul Mondial pentru Natura a salutat adoptarea strategiei pentru Dunare, care se bazeaza pe o finantare de 100 de miliarde de euro pana in 2013.

Cele „100 de miliarde de euro, investite corect, au potentialul de a face din regiunea Dunarii o vitrina a unei societati ecologiste, moderne si prospere care dezvolta si protejeaza in acealasi timp enormul sau capital natural, in loc sa-l distruga”, considera WWF.

Cele 100 de miliarde de euro necesare pentru aceasta strategie au fost deja acordate in cadrul politicii de coeziune a UE pentru perioada 2007-2013.

Dintre cele 14 tari implicate in aceasta strategie opt – Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Romania si Bulgaria – fac parte din UE in timp ce alte sase tari nu sunt membre ale Uniunii – Croatia, Serbia, Bosnia-Hertégovina, Munténégru, Moldova si Ucraina.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s